vrom genmais mag maar niet in salland

De kogel is door de kerk. Nederland kan zich gaan opmaken voor de komst van genetisch gemanipuleerde proefvelden op een aantal percelen in het boerenland. Het ministerie van VROM heeft toestemming verleend voor de aanplant van genmaïs volgens het Besluit genetisch gemodificeerde organismen en de Wet voor milieugevaarlijke stoffen aan het Amerikaanse bedrijf Monsanto. Voor Dalfsen geldt die vergunning echter niet.

De mogelijke komst van genmaïs naar Salland bracht nogal wat ophef met zich mee. Aanvankelijk repte VROM over een proefveld in de gemeente Raalte in de buurt van Heino. Nu wil het zo zijn dat het betreffende perceel inderdaad wel in de buurt van Heino ligt, maar niet in de gemeente Raalte. De vergunning had feitelijk voor de gemeente Dalfsen moeten worden aangevraagd. Nu blijkt dat de volledige vergunning is ingetrokken.

Dat betekent niet dat er in Nederland nergens geëxperimenteerd mag worden met genetisch gemanipuleerd maïs. De gemeentes Borger-Odoorn, Lelystad, Gemert-Bakel en Gilze en Rijen kunnen zich wel opmaken voor de komst van een Monsanto-proefveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.