voorjaarstocht heikera trekt veel publiek

De Voorjaarstocht van Heikera is ook dit jaar weer een groot succes gebleken. Vanwege de kou in de vroege ochtenduren kwam het zondag allemaal wel wat langzaam op gang, maar toen het zonnetje eenmaal een beetje mee ging doen, liep het storm.

Uiteindelijk bleef de teller op 411 deelnemers staan. “Een mooi aantal zo vroeg in het seizoen”, aldus toerleider Arie Pekkeriet. Vanaf acht uur in de ochtend was er de mogelijkheid om je in te schrijven voor de tocht over honderd kilometer, met als rust- en controleplaats Zwartsluis. In beginsel ging het lekker van de wind af, maar daarna was het behoorlijk ‘knokken’. Er namen 61 fietsers deel aan deze afstand.

Meer recreatief waren de dertig en zestig kilometer. Ook de fietsers kenden hier, op de heenreis van twee prachtig en goed bepijlde routes, geen problemen. De zestig kilometer belandde bij het bekende adres in Hasselt: Ruimzicht. Een totaal 123 van fietsfanaten genoot daar dan ook zichtbaar. De meeste fietsers – 227 in aantal – waren te vinden op de dertig kilometer. Genieten was het bij Manege ’t Hoefijzer in Ittersum.

Diverse fietsers vulden na het volbrengen van de tocht spontaan een evaluatieformulier in. Voor Heikera is dat een nieuwe methode. Een volgend NTFU-fietsevenement is de Heikera Rekreatief op zondag 18 mei. Ook deze tocht start vanaf Zaal Oortwijn aan de Canadastraat 9 in Heino. De te fietsen afstanden zijn dan 30, 60 en 90 kilometer. De tocht gaat voor een belangrijk deel langs het Overijssels Kanaal, omdat dat 150 jaar bestaat. Zie verder de site van Heikera.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.