voor het eerst eskimos naar salland fesitval

De Eskimogroep Ergyron (dat betekent zonsopkomst) uit de Russische deelrepubliek Chukotka komt naar het 32ste Internationaal Folkloristisch Salland Festival. Daarmee is de eerst bekend gemaakte groep gelijk al een topper. Chukotka ligt in het uiterste noordoostelijke Aziatische gedeelte van Rusland.

Het is voor het eerst in het bestaan van het Salland Festival dat er een groep uit deze contreien komt. Het is de enige professionele zang- en dansgroep uit de betreffende deelstaat. De groep heeft in haar 35-jarig bestaan al vele grote prijzen in de wacht gesleept en zal tijdens het Salland Festival laten zien hoe dierbaar hun cultureel erfgoed op het gebied van zang, dans maar ook handvaardigheid is.

Naast deze unieke topgroep komen er groepen uit Cuba, Oostenrijk, Mali, Guam, België, Colombia en Bulgarije. Het Salland Festival is van donderdag 19 tot en met zondag 22 juni. Kaarten voor de verschillende voorstellingen zijn digitaal te reserveren. Wie twee mensen uit bovengenoemde landen onderdak wil bieden tijdens het festival, die kan Jolinde Euren (0572-35763) of Claudia Wassing (0572-351250) bellen. Zaterdag zou er een info-middag zijn voor gastgezinnen, die is verplaatst naar zaterdag 17 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.