vierde plaats voor brandweer lemelerveld

Het brandweerkorps van Lemelerveld heeft zaterdag een vierde plaats behaald tijdens de provinciale brandweerwedstrijden in Bergentheim. Lemelerveld deed mee in de klasse 112, waardoor er naast het blussen van een brand ook hulpverlening moest worden toegepast.

In Bergentheim was er een scenario bedacht waarbij er een ongeval met beknelling werd gemeld op een bedrijventerrein, ontstaan door kortsluiting in een shovel. Hierdoor was er ook brand ontstaan in die shovel en was de lading gaan kantelen. Onder de bak was een medewerker met zijn been bekneld geraakt en waarschijnlijk stond die bak ook nog onder stroom. Door dit ongeval was een chauffeur van een vrachtwagen, van schrik, zijn lading zand verloren en werd een medewerker bedolven onder het zand.

De wedstrijden werden gespeeld in teams van zes personen. Iedere speler werd afzonderlijk beoordeeld aan de hand van een vooropgestelde lijst, maar ook de redtijden van de slachtoffers bleken zaterdag van groot belang, alsmede de totale werktijd. Uiteindelijk werden alle punten bij elkaar opgeteld voor het puntentotaal. Lemelerveld greep met een vierde plek net naast de prijzen, want de eerste drie teams gaan door naar de gewestelijke wedstrijden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.