verwijderde brugdekken nog in originele staat

Raaltenaar Hans de Kort hoeft niet opnieuw naar Neede te reizen om de staat van de verwijderde ophaalbruggen vast te leggen. Een oplettende toeschouwer is namelijk zo slim geweest om de verwijderde brugdekken op foto vast te legen, vlak nadat deze bij de Enkbrug en Daggertsbrug waren weggehaald. Via Hans de Kort kregen wij deze toegestuurd, met de mededeling dat het zo heel slecht nog niet met de verwijderde brugdekken gesteld is.

“Hoezo verkeerden de brugdekken in ‘slechte staat’, zoals wethouder Elferink ons trachtte wijs te maken”, schrijft De Kort in een korte toelichting. Om te voorkomen dat de brugdekken ongezien en ongecontroleerd verdwijnen, is De Kort gisteren nog naar Neede getogen. Daar kreeg hij echter geen toestemming om de brugdekken te fotograferen. Iemand anders blijkt dus al eerder op dat idee te zijn gekomen.

Nu er toch foto’s zijn opgedoken is het meteen duidelijk dat, anders dan in een reactie op een eerder artikel op Salland Centraal werd gesuggereerd, de originele brugdekken ‘slechts’ iin tweeën gedeeld (in de lengterichting) zijn en daarna afgevoerd. Dat het brugdek van de Enkbrug in mootjes zou zijn afgevoerd kan bij deze dan ook worden ontkracht. Op dit moment liggen de brugdekken nog in diezelfde staat bij het bedrijf Necon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.