Home / archiefcentraal / verplicht uurtje voor ambtenaren op carmel

verplicht uurtje voor ambtenaren op carmel

Leerlingen van het Carmel College Salland hebben vandaag een uur lang les gekregen van een ambtenaar uit de gemeente Raalte. Vandaag is het namelijk de dag van de leerplicht, reden genoeg voor de ambtenaren om de plaatselijke jeugd eens te laten weten wat naar school gaan in hun leven heeft betekend. Het werden vandaag dan ook vooral praatuurtjes, en leuke lessen dus voor de scholieren.

Het doel van het lesuurtje van de ambtenaren was eigenlijk om jongeren meer over hun loopbaan te vertellen. En om hiermee te laten zien hoe belangrijk het is dat je op school je diploma’s haalt, omdat dit een belangrijke basis is voor je verdere ontwikkeling. Maar, zoals dat wel vaker gaat op school, is lang niet iedere les te voorspellen en hebben kinderen soms een heel ander idee hoe de les ingevuld gaat worden.

Verschillende lastige vragen werden vanmiddag dan ook gesteld aan onder andere de Raalter wethouders De Groot en Haarman. De leerlingen hadden namelijk allerlei vragen voorbereid over onderwerpen als spijbelen, verliefd zijn op een lerares, schoolziek zijn en wat nou het leukste op school is. Zie daar als ambtenaar maar eens een goed antwoord op te geven. De leerlingen vonden het in ieder geval prima en hebben zich goed vermaakt, net als de ambtenaren zelf overigens.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.