Home / archiefcentraal / veel onduidelijkheden voor minima in raalte

veel onduidelijkheden voor minima in raalte

Verschillende mensen in de bijstand en mensen met een inkomen op uitkeringsniveau hebben woensdagochtend weer een praatsessie gehouden bij Steunpunt Minima in Raalte. Zij organiseert twee maal per jaar in samenwerking met de Adviesraad Werk en Inkomen zo’n bijeenkomst. Hoewel er iets minder belangstelling was dan voorgaande keren, werden er tijdens deze sessie weer veel, en vaak ook heel persoonlijke, zaken aan de orde gesteld.

Duidelijk werd in ieder geval dat de ambtenaren op het gemeentehuis steeds beter begrijpen dat ook deze doelgroep een groep is van mensen van vlees en bloed. “Wij zijn geen nummers, maar mensen van vlees en bloed en met een gevoel van eigenwaarde”, was vanochtend een veel gehoorde opmerking. Toch mankeert er ook nog wel wat, want volgens de aanwezigen zijn de folders en geschreven informatie lang niet altijd verhelderend. En wanneer is het Wmo-loket nou precies geopend? Bij de aanwezigen in het Annahuis was dat vanochtend in ieder geval, net als een aantal andere zaken, nog niet echt duidelijk.

Het Steunpunt Minima, dat ooit is opgezet vanuit de Adviesraad Werk en Inkomen, werd door alle aanwezigen vanmorgen nog wel gezien als een fantastische instelling. In de praktijk blijkt dit een gouden greep te zijn, want ook de spreekuren zijn iedere dinsdagmorgen bomvol. Vele mensen uit de betreffende doelgroep hebben op deze manier ook meer financiële hulp van de gemeente gekregen, omdat voorheen de regelingen niet of te weinig bekend waren.

Lees ook

Tragiek en romantiek bij Podium Heino

HEINO – Acteursechtpaar Trudy de Jong en Theo de Groot brengt op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.