veel belangstelling en geld voor ralda

De grote dansestafette van Ralda, die afgelopen zaterdag werd gehouden aan de Nieuwe Markt in Raalte, is een groot succes geworden. Niet alleen werd er bijna 1.600 euro opgehaald voor de clubkas van de dansgroep, maar er was ook grote belangstelling van het Raalter publiek voor de diverse workshops. De dag werd afgesloten met een groot volksdansbal.

Veel leden van Ralda hadden zich laten sponsoren en volgden zoveel mogelijk workshops in het tot danszaal omgetoverde lege pand naast de Multi-vlaai. Sommige leden dansten zelfs de hele dag, waardoor het sponsorbedrag zo hoog kon oplopen. Ter vergelijking, de dansmarathon van vorig jaar leverde zo’n 900 euro op.

Het pand ernaast, de zogenaamde ‘Raldateut’, was deze dag een soort clubhuis waar de dansers en het publiek – binnengelokt door de muziek van orkest Tegenwind – gezellig konden kletsen en koffiedrinken. De pannenkoekjes die werden gebakken vonden gretig aftrek, met name onder de vele kinderen die er waren. Zij waren massaal afgekomen op de workshop ‘Kids Dance 4 Fun’ onder leiding van Erna Tijink.

De dansestafette werd ’s avonds afgesloten met een heus volksdansbal in De Klanken, waaraan werd meegewerkt door het bekende balorkest ‘A2’ uit Utrecht. Zij zorgden voor aanstekelijke dansmuziek en dat wierp zijn vruchten af. Veel leden van volksdansgroepen uit onder andere Zwolle en Enschede waren daarvoor speciaal naar Raalte gekomen en zij zorgden samen met de leden van Ralda voor een goede sfeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.