tommy emmanuel doet hoftheater vol lopen

“Biréli Lagrène komt niet. Dat hoorden wij op het laatste moment.” Met die woorden verontschuldigde de organisatie van het zevende International Guitar Festival Acoustic Strings zich voor aanvang van het evenement. Lagrène was aangekondigd als één van de topacts van het gitaarfestival. Maar kort voordat het evenement in het Raalter Hoftheater van start zou gaan moest er dus gezocht worden naar een vervanger.

Met goedkeuring van Sylvain Luc, die samen met Lagrène zijn opwachting zou maken, werd die vervanger gevonden in de persoon van Richard Smith. Samen met Sylvain Luc zorgde hij voor een onverwachts en ongekend samenspel, doordrenkt met grote virtuositeit en humor. Eén van de absolute hoogtepunten van het zevende Acoustiv Strings Festival. En omdat ook Tommy Emmanuel bereid was zijn programma aan te vullen werd het uiteindelijk tóch nog een groot feest.

Arnaldo Lopèz en de Basily Boys verzorgden het voorprogramma van deze geslaagde, uitverkochte Guitar Night op zaterdagavond. Tijdens het optreden van de Basily Boys werd bovendien hun eerste cd gepresenteerd. Door de afwezigheid van de Biréli Lagrène moest nu de vader van Basily deze presentatie doen.

De gitaarbeurs op zondag werd al net zo’n succes als de avond ervoor. Zo’n zevenhonderd bezoekers wisten de gang naar het Hoftheater te maken, om zich te laten informeren over verschillende muzieksoorten, gitaren en allerlei accessoires. Ook waren zij allen getuige van korte optredens van verschillende artiesten. Zowel aanstormend talent als gearriveerde gitaarvirtuozen werkten mee aan deze middag. Met absoluut slotstuk het optreden van Tommy Emmanuel, voorlopig zijn laatste in Nederland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.