toch een rolstoelplatform op ribsenblues

Er komt toch een rolstoelplatform op het festivalterrein van Ribs&Blues komende Pinksteren. Eerder overwoog de organisatie van het evenement nog om deze speciale voorziening voor rolstoelers niet door te laten gaan, omdat er geen vrijwilligers konden worden gevonden. Lauk Bouhuijzen, PR-bestuurslid van Ribs&Blues, deed echter een oproep op Salland Centraal. Waarna afgelopen weken toch voldoende vrijwilligers werden gevonden.

Dat het festivalterrein de Domineeskamp in hartje Raalte slecht toegankelijk is voor rolstoelers, is al veel langer bekend. De organisatie van Ribs&Blues vindt het echter belangrijk dat ook deze relatief kleine doelgroep kan genieten van het festival.

En zo denkt Ingrid Kleinlugtenbeld er ook over. De Raaltese, actief bij de werkgroep Gehandicapten Adviesraad Raalte, heeft op eigen initiatief zes vrijwilligers gevonden die het rolstoelplatform gaan bewaken tijdens het gehele festival. Zowel tijdens de Raalter Pinkster Party op zaterdagavond 10 mei als tijdens Ribs&Blues op Eerste en Tweede Pinksterdag op 11 en 12 mei. Kleinlugtenbeld: “Ik ben er erg blij mee dat er toch nog vrijwilligers zijn die willen helpen. Ik ga zelf al jaren naar Ribs&Blues en ik weet hoe belangrijk het rolstoelplatform is. De zes vrijwilligers hebben allemaal ervaring met gehandicapten, dus zij zijn in vertrouwde handen.”

Het bestuur van Ribs&Blues is op haar beurt erg blij met het initiatief van Ingrid Kleinlugtenbeld. Vorig jaar bleek namelijk dat er veel misbruik werd gemaakt van het toen voor de eerste keer opgestelde platform. En dit ondanks het geplaatste bord met rolstoelplatform. “Hopelijk kunnen de rolstoelers nu zonder problemen genieten van de bands en het festival.”

Behalve voor het rolstoelplatform zorgt Ribs&Blues ook voor een speciale toiletunit en een egale verbinding tussen de speciale ingang en het platform. De extra ingang, alleen bestemd voor rolstoelers en eventueel een begeleider, is aan de zuidelijke kant van het festivalterrein aan de Lifgerusstraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.