subsidie en groen licht voor muziekkoepel

Het Raalter college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een subsidie van bijna zestienduizend euro beschikbaar te stellen voor het project ‘Muziekkoepel Heino’. Hierdoor kan de Stichting Muziekkoepel ook aanspraak maken op een provinciale en zelfs een Europese subsidie. Naast de subsidie verleent de gemeente Raalte ook het recht van opstal aan de stichting voor het eigendom van de muziekkoepel.

Het doel van de stichting is het bouwen, beheren en exploiteren van een muziekkoepel op de plaats, waar in het midden van de vorige eeuw, een koepel heeft gestaan in de gemeentetuin van Heino, in de Hof van Rakhorst. Al dertien verenigingen hebben aangegeven graag gebruik te willen maken van de nieuwe koepel, die voor hen gratis beschikbaar wordt gesteld. Het ontwerp voor de koepel is vorig jaar al gekozen door de bevolking en een selectiecommissie. Architect Jan Stapel schetste het ontwerp voor dit bijzondere project.

De plannen om de muziekkoepel in Heino in ere te herstellen, hebben de bewoners van de Plataan echter verontrust. Zij hebben zich verenigd en zich gezamenlijk in de vorm van een buurtvereniging tegen de komst van de muziekkoepel gekeerd. De bewoners zijn ontstemd over het feit dat ze niet gekend zijn in de plannen voor de herbouw van de koepel en hebben op voorhand aangegeven bezwaar te hebben tegen deze herbouw.

Het huidige bestemmingsplan voorziet echter gewoon in de bouw van een muziekkoepel, zo laat de gemeente middels een brief aan de buurtbewoners van de Plataan weten. “Gezien het feit dat het huidige bestemmingsplan al voorziet in een bouwwerk met het gewenste gebruik, staan wij in eerste instantie positief ten opzichte van dit initiatief en zijn wij ook bereid om dit initiatief financieel te ondersteunen.”

Aangezien de buurtbewoners vrezen voor ernstige aantasting van de algemene leefbaarheid in hun buurt, is het projectplan voorgelegd aan de Welstandscommissie. Ook is er overleg gepleegd met de politie ten aanzien van de openbare orde. “Mocht de toekomstige muziekkoepel een soort van hangplek voor jongeren worden, dan zal de politie haar toezicht verhogen en bij ontoelaatbaar gedrag optreden”, aldus de gemeente. Op dit moment zijn er nauwelijks meldingen van overlast op openbare plaatsen in Heino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.