spetterende kunstmarkt esmoreit luttenberg

De kinderen en leerkrachten van basisschool de Esmoreit in Luttenberg hebben de afgelopen twee weken vol overgave gewerkt aan een groot kunstproject, waarbij beeldende kunst centraal stond. Donderdagavond werd het project op feestelijke wijze afgesloten met een kunstmarkt.

Vlak voor de officiële opening van de kunstmarkt heette Ruben van der Woude namens de directie een ieder van harte welkom. Vervolgens werd er door de leerlingen op de speelplaats meteen al de nodige kunst getoond: Van een gepimpte sloopauto tot prachtige kunsthoeden. Aansluitend werd de kunstmarkt officieel geopend en konden de vele belangstellenden (waaronder veel ouders, opa’s en oma’s) alle kunst – gemaakt in de afgelopen twee weken – bekijken en kopen.

Alle belangstellenden, maar ook de kinderen zelf, waren super enthousiast over het eindresultaat in de klassen, die omgetoverd waren tot ware kunstgaleries. De kwaliteit van de kunst was hier en daar écht van hoog niveau. Zelfs zo hoog, dat veel ouders niet konden geloven dat bepaalde kunstwerkjes door de kinderen zelf gemaakt waren. De kinderen verkochten hun kunstwerken ondertussen als echte marktkooplieden. Sommigen gingen aan het eind van de kunstmarkt zelfs nog ‘de boer op’ om ook de laatste kunstwerken aan de man te brengen.

Uiteindelijk leverde de kunstmarkt in Luttenberg maar liefst 876,48 euro op. “Een fantastisch resultaat”, aldus Ruben van der Woude, die alle bezoekers van de markt wil bedanken voor hun interesse, hulp en niet te vergeten hun financiële bijdrage. De opbrengst van de kunstmarkt wordt door de Esmoreit gebruikt voor aanschaf van nieuwe schoolsporttenues.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.