spekschatebrug weer gestraald en geverfd

Het schiet aardig op met de gemeentelijke opknapbeurt van de vijf monumentale ophaalbruggen over het Overijssels Kanaal. Gister zijn de brugdekken van de Enkbrug en de Daggertsbrug in Raalte geplaatst, terwijl in eerder stadium ook de Spekschatebrug in Heeten al een flinke renovatie heeft ondergaan. Niet het brugdek werd daar vervangen, maar de stalen bovenconstructie is weer gestraald en opnieuw in de verf gezet.

Neco Staalbouw uit Neede is verantwoordelijk voor de klus om de stalen constructies van de ophaalbruggen te renoveren. De twee bruggen in Raalte krijgen echter een betonnen overkluizing, die wel in de stijl van de stalen constructies worden gemaakt. De firma Salverda uit ’t Harde is verantwoordelijk voor deze betonnen overkluizingen, alsmede de betonnen brugdekken die maandag al zijn geplaatst. De Weseperbrug heeft al een betonnen brugdek, terwijl bij de Spekschate- en de Zonnenbergerbrug de originele constructie wordt behouden.

Van de firma Neco Staalbouw kregen we een aantal mooie foto’s toegestuurd waarop mooi te zien is wat er bij de Spekschatebrug nou precies is veranderd, en hoe dat in z’n werk is gegaan. Ook zelf hebben we een kijkje genomen tijdens de werkzaamheden, zie daarvoor onderstaande fotoreportage.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.