serco racingteam rijdt zich in de kijker

Het Serco Racingteam uit Lemelerveld heeft dit weekend een prachtige vierde plek behaald tijdens de Dutch Superbikes. Deze wedstrijd werd verreden op het circuit van Assen als voorprogramma van de WK Superbikes. Onder een stralend zonnetje en toeziend oog van zo’n 36.000 toeschouwers was het een prachtige racedag.

Coureur Rik Lenters van Serco was het hele weekend al goed op dreef en kwalificeerde zich na twee trainingen als vierde. Hierdoor mocht het Serco Racingteam op de wedstrijddag op de eerste startrij plaatsnemen naast de topdrie.

Na een goede start kon Rik Lenters zich prima handhaven in de kopgroep. Er ontstond een spannend gevecht om de podiumplaatsen waarbij Lenters door een enkele schakelfout iets toe moest geven. Dit maakte hij echter snel weer goed en op de finishlijn kwamen de nummers 2,3 en 4 over de streep met een onderlinge marge van enkele tienden van een seconde, waarbij Lenters als vierde werd afgevlagd.

Het Serco Racingteam is zeer tevreden met de prestaties tot nu toe. “Rik laat veel progressie zien waarbij hij opvalt door zijn nuchtere aanpak. Ook de Ten Kate Honda doet wat we van een topmachine mogen verwachten”, zo stelt de teammanager. De volgende race is op 4 mei aanstaande op het circuit van Eemshaven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.