sallandse jeugd doet massaal fietsexamen

Leerlingen van veertien basisscholen uit Raalte en omgeving hebben vrijdag meegedaan aan het landelijke verkeersexamen. Dat betekent dat alle leerlingen uit groep 7 een klein rondje hebben moeten fietsen door Raalte-dorp. Het eerste rondje werd gefietst door Maaike Jansen. Met een soort van herexamen gaf zij in alle vroegte het officiële startschot van het fietsexamen.

Tijdens hun fietstocht langs een uitgestippelde route in Raalte werden de leerlingen nauwkeurig in de gaten gehouden door een jury. Die bestond uit vrijwilligers van de verschillende scholen. Op iedere kruising, afslag of lastig punt stond wel een meneer of mevrouw met oranje hesje. Want om een fietsdiploma te halen, moeten wel de algemene verkeersregels nageleefd worden. Maandagochtend horen de leerlingen of ze hun verkeersdiploma hebben gehaald.

Donderdagochtend, toen de leerlingen van de Raalter scholen hun theorie-examen aflegden, deden de kinderen van De Gouden Emmer en De Dolfijn uit Heino al hun praktijkexamen. Veilig Verkeer Nederland, de organisator van het fietsexamen, had voor hun een fietsroute door Heino uitgestippeld. Ook stond er een fietsbehendigheidsparcours op het programma. De Heinose leerlingen hebben vandaag al te horen gekregen of ze zijn geslaagd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.