sallandse gitaristen doen mee aan demoday

Twee regionale groepen uit de regio doen op zaterdag 19 april mee aan de DemoDay van het zevende International Guitar Festival Acoustic Strings. Gitaartalenten konden zich dit jaar inschrijven om een gratis dvd-opname te laten maken in de Schouwburgzaal van het Hoftheater in Raalte. De Deventer groep Pueblo en de Heetense formatie State of Sound zijn geselecteerd en maken daarom kans om ook zondagmiddag op te mogen treden.

Pueblo staat bekend om haar a capella zang met subtiele begeleiding van een akoestische gitaar. De groep State of Sound uit Heeten, met de gemiddelde leeftijd van slechts zestien jaar, behoort eveneens tot de tien geselecteerde acts van DemoDay. De beide groepen bevinden zich in internationaal gezelschap. De virtuoze Franse gitarist Boris Dujmovic en het Griekse duo Dos Favoritos zijn onder andere hun grote concurrenten.

De stijlen van de deelnemers zijn zeer verschillend. Van country, fingerpicking à la Chet Atkins tot mooie songs met een sixties beat. DemoDay begint al om 11.00 uur en de toegang voor publiek, zaaleigenaren en talentenscouts is gratis. Naast een optreden tussen de professionals op zondagmiddag, maakt de winnende groep ook kans op een platencontract van het Britse ‘The Guitar Label’ van James Taylor. Hij sponsort de talentenjacht met staging2.italkguitar.com.

Het zevende International Guitar Festival Acoustic Strings is mogelijk door de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Voor het eerst dit jaar zijn ze allemaal goed te herkennen omdat ze dezelfde kleding dragen. Piet Zoomers, De Wereld van Mode, is gestrikt voor het kleden van de hele crew. Nadere festival informatie is te zien op de geheel vernieuwde website van het festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.