rohda belt al tientallen vrijwilligers bijeen

De vrijwilligers-belweek van Rohda Raalte heeft op de eerste avond al tientallen nieuwe vrijwilligers opgeleverd. Mensen bieden zich spontaan aan voor onderhoudswerk, leiderschap, een functie als scheidsrechter of zelfs als bestuurslid. Een enkeling laat zich zelfs al in de wacht zetten voor over twee jaar, ‘want dan ben ik met de VUT’.

Om half zeven gisteravond kwam het dertienkoppig belteam bijeen bij Miratec Raalte, sponsor van Rohda en gespecialiseerd in telecommunicatie. Een prima uitvalsbasis dus om die 1145 gezinnen te bellen waar er minstens eentje lid is van Rohda. Harrie Kiekebosch legde namens het bestuur nog even de doelstelling uit: “In kaart brengen wie er iets voor de club wil doen, met in het achterhoofd dat er dat veel meer zijn dan je denkt, als je ze maar actief benadert.” Het belteam hoefde dat overigens bijna niet uit te leggen tijdens de vele gesprekken. Met dank aan de lokale media was Raalte blijkbaar goed op de hoogte van de Rohda-activiteit.

En dan het bellen zelf. Voor de meeste belsters geen dagelijks werk, dus dat was wel even wennen. Maar de gesprekken liepen allerhartelijkst, ook als mensen géén tijd hadden iets te doen voor Rohda. Maar de mooiste gesprekken waren natuurlijk de succesvolle. “Ja, schrijf me maar op. Ik doe een sportmanagementopleiding en wil eigenlijk wel iets bij de club doen. Straks met het Salland Cup-toernooi. Volgend jaar als leider. En later ook wel iets op bestuursniveau.”

Of “ja, dat wil mijn man wel. Hij is er nu niet, maar schrijf hem maar gerust op. Hij is schilder, daar hebben jullie vast wel iets aan.” Eén activiteit werd ter plekke al uit de reacties gedestilleerd: Eens in het jaar een grote snoeidag van alle bosjes op de accommodatie. Daar lijken zo al minstens vijftien mannen voor gevonden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.