Home / archiefcentraal / raalte nipt voldoende in haar minimabeleid

raalte nipt voldoende in haar minimabeleid

In twee jaar tijd heeft Raalte bijna twintig procent meer uitgegeven voor haar minimabeleid. Dat is een positieve ontwikkeling, net als het feit dat de ondersteuning ook steeds meer terecht komt bij de mensen die er recht op hebben. Dat blijkt uit een rapport naar aanleiding van een groot landelijk onderzoek dat door de FNV is uitgevoerd. Henk Koopman, voorzitter van FNV Lokaal Raalte, overhandigde dat rapport gisteren aan Hermien de Bruin, die het namens het Raalter college in ontvangst nam.

De onderzoeksgegevens dateren uit 2006 en vormen nu de basis voor de Lokale Monitor Werk en Inkomen 2008, waarin het sociale beleid voor ruim tweehonderd gemeentes is uitgestippeld. Op basis van die gegevens scoort Raalte nipt een voldoende, want er mankeerde nogal wat aan de werkwijze hier. Zo lag de wachttijd voor een uitkering ver boven de norm de norm van 27 dagen. Door de voortdurende inzet van de Adviesraad Werk en Inkomen zijn de verwachtingen voor de volgende monitor echter hoog gespannen, want in twee jaar is er al weer veel verbeterd.

Lees ook

KrachtvanSalland-cheque: extra budget voor lokale initiatieven

REGIO – Nieuwe aanvragen voor het 4D-budget van de provincie Overijssel zijn welkom tot 8 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.