raalte f6 juicht ook voor de tegenstander

F6 van SV Raalte is er in geslaagd een sponsor te vinden. Dat is knap, want de knapen zijn tussen de 5 en 8 jaar oud. Of we op de site nog plek hadden voor een leuke foto. Natuurlijk hebben we dat, maar dan moeten jullie wel wat meer over jezelf vertellen. Dat liet leider Marco zich geen twee keer zeggen.

“We zijn nog maar sinds september 2007 bij elkaar. Zonder ook nog maar één training, werden de jongens toen meteen de wei ingestuurd voor hun eerste wedstrijd. Die verloren we dik, zoals nog een paar wedstrijden daarna… In november hadden we nog maar drie puntjes op zak. Maar toen gingen de mannen en onze dame de zaal in en warempel: Ze wonnen alle wedstrijden en werden zaalkampioen. Toen zijn gelijk de contacten met onze shirtsponsor Maxx Food gelegd.”

“In de voorjaarscompetitie staan we in de middenmoot, hebben tot nu toe drie wedstrijden gewonnen, één gelijk gespeeld en vier verloren. Dat is goed voor een zevende plaats in een competitie van twaalf. Bij elke wedstrijd zijn alle ouders er om de jongens aan te moedigen en ook bij uitwedstrijden hoeven we nooit auto’s te regelen, omdat ze allemaal mee gaan. Dat de jongens en dame er veel plezier aan beleven is ook te merken aan de trainingen. Ze zijn er altijd.”

“Ze voetballen sportief en maken de acties netjes op de bal. Na afloop met penalty’s nemen, juichen ze ook voor de tegenpartij. En daarna natuurlijk netjes een hand geven en zeggen dat de tegenpartij goed gevoetbald heeft.”