pvda noodbrug voor fietsers en voetgangers

Als de bouwstop van de bruggen over het kanaal betekent dat de Daggertsbrug en de Enkbrug lang gesloten blijven, moet je overwegen een tijdelijke brug over het kanaal te leggen, om de Botermakersbrug te ontlasten. Dat zegt de PvdA naar aanleiding van de bruggensoap in Raalte.

Voetgangers en fietsers konden gebruik maken van de nu afgesloten bruggen. Dat die tijdelijk – samen met gemotoriseerd verkeer – over de Botermakersbrug moesten, was voorzien. Maar nu kon het nog wel eens heel lang gaan duren voor de andere bruggen opengaan, vermoedt de PvdA. Want er moet een nieuwe vergunning worden aangevraagd. “Deze vergunning zal ook ter inzage moeten worden gelegd en er kunnen bezwaren worden gemaakt. Zoals het er nu naar uit ziet, zullen deze bezwaren er wel komen.”

Uit de reactie van de PvdA kun je tussen de regels doorlezen dat de wethouder die in de fout ging uit eigen geledingen komt. Met fluwelen handschoenen aan, wordt het probleem opgepakt: “Dat de brug zijn uiterlijke verschijningsvorm behoudt, is voor ons van zeer groot belang! Gesteld dat het prijsverschil de reden is voor de keuze voor beton, dan zou het beter zijn geweest als de raad vooraf over de consequenties geïnformeerd was.” Ofwel: Uitvoeren in beton mag, mits goedkoper en niet zichtbaar.

“De eerlijkheid gebied te zeggen dat de partijen die nu kritisch zijn over de keuze voor beton kennelijk over de keuze voor beton in het raadsvoorstel heen hebben gelezen. Dit geldt ook voor de PvdA.” Ofwel: De PvdA zegt dat volgens het voorstel beton één van de opties was. De eigen PvdA-wethouder kan met die visie wegkomen. Andere partijen bestrijden die lezing ten zeerste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.