politie adviseert koop geen gestolen fiets

Fietsendiefstal is voor veel mensen een grote bron van ergernis.

In ons land worden jaarlijks naar schatting zo’n 750.000 fietsen gestolen. In Kampen is de politie al meerdere jaren bezig om de fietsendiefstallen terug te dringen. In een paar jaar tijd is het grote aantal aangiften daarom al gedaald van 500 naar een kleine 300 in 2007. Door op straat een fiets te kopen houd je het circuit van gestolen fietsen in stand. Bovendien loop je het risico een hoge boete te krijgen (minimaal 160 euro), eventueel een strafblad en je komt als heler te boek te staan.

De politie adviseert ook: Koop liever een fiets bij de vakhandel. “Indien je bij aankoop van een gebruikte fiets gebruik maakt van de site van de RDW – om te checken of de fiets gestolen is – dan zal zeker het aantal aangiften nog verder dalen. De heler en de steler kunnen dan namelijk ook niet meer bij je terecht met een gestolen fiets”, aldus de politie IJsselland. Voor deze controle heb je een framenummer of chipnummer van de fiets nodig. “Het zou helemaal mooi zijn als men dan ook nog gelijk de politie belt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.