nieuwe wasstraat in raalte officieel geopend

De grote autowasstraat op het industrieterrein in Raalte is vrijdag officieel geopend. Eigenlijk is de automatische wasstraat nog niet gereed, maar de basis is afgerond en de auto’s kunnen worden gewassen. Vele automobilisten kwamen dat donderdagavond namelijk al testen, toen de luxe wasbeurt nog kosteloos aangeboden werd. Sinds vrijdag draait de wasstraat aan de Klipperstraat echter alleen betaalde uren.

Volgens eigenaar Gerrit Middendorp is de wasstraat echt een professionele machine. “Het is ook onze professie, we weten waar we mee bezig zijn”, aldus Middendorp. Daarmee doelt hij op het feit dat de wasstraat in een uur maar liefst negentig auto’s kan verwerken, en allemaal komen ze even schoon weer vanaf de lopende band. “Ter vergelijk, een wasbox met rollover verwerkt maximaal zes auto’s per uur”, zo stelt de wasstraat-eigenaar.

In de nieuwe hal, op de locatie waar eerste meerdere wasboxen stonden opgesteld, wordt volledig milieubewust gewerkt. Dat zou je niet zeggen als je weet dat er per auto zeshonderd liter water wordt gebruikt. “Maar daarvan wordt wel negentig procent ondergronds direct gerecycled voor hergebruik. Het restant wordt bovendien gefilterd voordat het verdwijnt in het riool. Ook regenwater, dat we opvangen op ons dak, verwerken we tot bruikbaar schoonmaakwater”, vertelt Middendorp trots.

Nog voor de bouwvak moet de totale washal gereed zijn. Dat wil zeggen dat er naast de wasstraat van veertig meter lengte, ook meerdere plekken zijn om je auto aan de binnenkant van het stof te ontdoen. De wasboxen keren uiteraard ook weer terug, maar door de luxe wasstraat zal het aantal wel wat beperkt zijn. De wasboxen blijven 24 uur per dag bruikbaar voor bezoekers, de nieuwe hal zal alleen tijdens gebruikelijke uren open zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.