nadenken bij walnootboompjes met hier

Als je op het platteland ineens drie walnootboompjes tegenkomt die er keurig in een driehoek bijstaan en je ziet dan ook nog een plaat met ‘HIER’ erbij, dan kijk je naar een klimaatbosje en moet je gaan nadenken over je energieverbruik. In anderhalf jaar tijd zijn door Landschap Overijssel vijftig van die klimaatbosjes in de provincie geplant. Landelijk staan er zeshonderd van die bosjes. En je hebt ze zelf betaald, als je tenminste mee doet aan de Nationale Postcode Loterij. Want uit diens portemonnee komen de kosten.

Klimaatbosjes staan symbool voor de grote compensatiebossen elders op de wereld. Het is een beetje ingewikkeld, maar wie energieverslindende dingetjes doet (met het vliegtuig op vakantie, bomen kappen voor houtverwerking) kan dat compenseren door mee te betalen aan de aanplant van nieuwe bossen. Die staan er al heel mooi bij, maar dat is zo maar ergens op de wereld. Als je nu zo’n HIER-plaatje bij wat walnootbomen ziet, ga je nadenken over je eigen energiegebruik. Althans dat hopen de bedenkers. “Het is een oproep aan passanten om ook binnen het eigen huishouden na te denken over klimaatneutrale maatregelen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.