maaike jansen reikt tweede steffentrofee uit

Ester Laarman heeft afgelopen weekend voor de tweede maal de Steffentrofee op haar naam geschreven, dit keer in de klasse L. Verleden jaar won de amazone uit Westerhaar al met haar pony Cazzy in Raalte, toen sprong ze in de B-finale. Deze eer was nu weggelegd voor Lotte Schippers uit Nijverdal. Zij was bijna vier seconden sneller dan Saskia van Rossum uit Mariënheem.

Het was dit jaar pas de tweede keer dat het twee dagen durende springconcours voor pony’s in de manege de Hoogeweg werd gehouden. Zaterdagochtend werd er begonnen met de klasse B en zaterdagmiddag de klasse L. Op zondagochtend kwamen de M- en Z-combinaties aan de start. Alle deelnemers mochten twee parcoursen rijden om zich te plaatsen voor de finale.

In de L-finale werd de spanning flink opgevoerd door een scherpe tijd van Simone Haarman met haar snelle pony Gotcha. Zij moest de eer voor de organiserende vereniging de Sint Steffenruiters hooghouden, maar dat lukte uiteindelijk net niet. In een lange lijn naar hindernis 2 kreeg ze haar pony net niet voorlangs, hetgeen haar een derde in plaats van eerste plaats opleverde. Ester Laarman, die met twee pony’s meedeed, bleek net iets te sterk.

Als verrassing werd dit jaar de prijsuitreiking en de overhandiging van de Steffentrofee gedaan door pony- en paardenliefhebster Maaike Janssen. Wie zij allemaal in de bloemen en prijzen heeft gezet kun je terugvinden op staging2.startlijsten.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.