loes markerink wint gp stad roeselare

Loes Markerink uit Raalte heeft de Prijs Stad Roeselare gewonnen. De renster van Team Flexpoint was in de sprint de snelste van een vlucht van acht rensters die in de heuvelzone was ontstaan. De rensters kregen 129 kilometer voor de wielen geschoven met onderweg de beklimming van de Scherpenberg, Monteberg en Rodeberg.

Team Flexpoint domineerde wedstrijd door als enige ploeg met twee rensters mee te zitten in de beslissende ontsnapping. Naast Markerink maakte ook Jacobien Kanis deel uit van de kopgroep vertegenwoordigd. Ook in het peloton had Team Flexpoint de touwtjes stevig in handen, alle uitloop pogingen werden door Markerinks ploeggenoten teniet gedaan.

Annemiek van Vleuten (Vrienden van het Platteland) en de Amerikaanse Kimberly Anderson (Team High Road) pakten de dichtste ereplaatsen. Laure Werner (AA Drink) eindigde vierde, Karen Steurs (Topsport Vlaanderen) vijfde en Catherine Delfosse (Lotto-Belisol) achtste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.