leren van de signalen van een koe

Een koe loeit, zucht en puft. Zomaar? Of wil hij er iets mee aangeven. Koeiensignalen zijn het, zegt Joop Driessen, dierenarts in Geldermalsen. Ook schreef hij er een boekje over. Sterker nog, hij geeft er cursus in. En hij heeft veel klandizie. Want Nederland heeft 20.000 melkveehouders (waaronder een flink aantal in deze Sallandse streek) en die begrijpen allemaal dat ze er baat bij hebben tijdig in de smiezen te hebben als er iets is met Klaasje 14.

Driessen redeneert als volgt: “Een koe die een bolle rug trekt, heeft wellicht last van zijn klauwen. Ben je daar op tijd bij, dan heb je geen probleem. Maar als je het signaal niet waarneemt kost ‘het klauwen’ je veel geld. En omzet. Want een zieke koe geeft minder melk. En gaat eerder dood.” In Trouw staat vandaag een groot artikel met video over Driessen en zijn koesignalen. Trouwens, een boekje (en dus ook weer cursussen) over varkenssignalen is ook al in de winkels te verkrijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.