Home / archiefcentraal / kanaalzone oude bedrijven maken plaats

kanaalzone oude bedrijven maken plaats

“In het noorden zien wij graag diverse woningen in veel groen. Centraal zetten we in op een uitnodigende boulevard om te wandelen en genieten. In het zuiden bieden we aan beide zijden van het kanaal kansen voor een bruisend ontspanningsgebied rondom het water.” Zie daar de laatste plannen voor de kanaalzone in Raalte. Zojuist zijn ze gepresenteerd.

Het is nog een concept van een structuurvisie, maar de toekomst van het Overijssels Kanaal vanaf het spoor tot aan De Leeren Lampe begint nu aardig helder te worden. De jongens van Buro Oost kwamen een paar maanden terug met drie uiteenlopende plannen. Na een publiek debat werden er wat aanpassingen doorgevoerd. Vanavond is het nieuwe plan gepresenteerd waar de raad van Raalte zich over mag buigen.

Aan de noordkant (bij het spoor) komt een groen opgezette woonwijk op het huidige terrein van Douma Deuren. Aan de zuidzijde maken De Leeren Lampe en garagebedrijf Pouw plaats voor uitgaan en ontspanning. Het kanaal wordt daar volop in betrokken. De Acacialaan wordt er zelfs voor omgeleid. Tussen noord en zuid is ruimte voor wonen, winkelen en hier en daar een atelier. Waar de Welkoop nu nog zit, komt ruimte voor bedrijven aan huis. En waar garagebedrijf Roessink zit, kun je straks wonen.

Nog even over de besluitvorming, want deze plannen zijn nog niet de definitieve. Ambtenaren en politici hebben het over een concept structuurvisie. Maar wie weet nou wat dat is?

Er zijn twee openbare voorrondes geweest, waarbij bezoekers van de presentatie-avonden hun zegje konden doen op nogal uiteenlopende voorstellen. Dat leidde tot het plan dat vanavond het daglicht zag. Dat plan gaat nu ter discussie de raad in. Op die manier wordt het concept van de structuurvisie besproken en via democratisch model definitief tot een structuurvisie gebombardeerd. Via democratisch model, dat wil zeggen dat de burger nog weer kan meepraten en bezwaar maken.

Als de structuurvisie is aangenomen, moeten de bestemmingsplannen her en der nog aangepast worden. Want anders kun je van bijvoorbeeld een bedrijventerrein geen woon- of winkelgebied maken. Ook daar kan de burger weer meepraten. En ook daar weer in de vorm van bezwaren.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.