jumbo neemt parkeerdek in eigen beheer

Het Raalter college heeft gehoor gegeven aan het verzoek van de Jumbo in Raalte om het beheer van het parkeerdek in eigen beheer te mogen nemen. Op het moment is de Jumbo al wel eigenaar van het parkeerdek aan de Molenhof, maar is het beheer ervan nog in handen van de gemeente Raalte. Het college ziet er geen probleem in wanneer de supermarkt het beheer van haar eigen parkeerdek weer in handen krijgt.

Doordat de Jumbo straks zelf beslist wat de regels zijn op het parkeerdek, is de kans groot dat er weer een vorm van gratis parkeren komt. Navraag bij de Jumo leert ons dat dat inderdaad het geval is, al blijft dat voordeel alleen toebedeeld aan bezoekers van de supermarkt. “Het is een extra service naar onze bezoekers toe”, vertelt een woordvoerder van de Jumbo. “Wij hoorden hier toch wel wat geklaag over het betaald parkeren, en klanten blijven daardoor ook weg.”

Hoe het gratis parkeren voor eigen bezoekers precies wordt aangepakt is nog niet helemaal duidelijk. Wel is er een eerste plan gemaakt, dat de Jumbo nog ter goedkeuring moet voorleggen aan de gemeente Raalte. “Je moet het zo zien dat bezoekers bij ons aan de kassa een uitrijkaart krijgen”, aldus de Jumbo. “Daarmee kun je het parkeerdek weer afkomen, want die wordt afgesloten door een slagboom. Een stoplicht moet aangeven wanneer het dek nog vrije plaatsen heeft, of wanneer het dek vol is.”

De betreffende slagboom kan overigens niet aan het begin van de oprit naar het parkeerdek worden geplaatst. De gemeente Raalte stelt namelijk als voorwaarde dat de nieuwe situatie van het dek niet zorgt voor verkeershinder op andere plekken aan de Molenhof. De Jumbo moet er voor zorgdragen dat er geen lange rijen met wachtende auto’s voor de oprit ontstaan. Het is dus te verwachten dat de slagboom boven op het parkeerdek wordt geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.