ivn sluit knotseizoen op privaat landgoed af

Eén van de jaarlijks terugkerende hoogtepunten van werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Raalte is de afsluiting van het knotseizoen. Ook dit jaar gebeurt dat weer op het landgoed van de familie Ex aan de Knapenveldsweg in Raalte. Zaterdag 5 april gaat de club dit winterseizoen voor de laatste keer aan de slag.

Niet omdat het de allerlaatste keer is dat de wilgenknotters er dit winterseizoen op uittrekken, maar juist vanwege deze prachtige locatie is deze seizoensafsluiting zo speciaal. Het landgoed ligt tussen de Knapenveldsweg en de Raarhoeksweg en is deze dag uitsluitend via een landweggetje vanaf de eerstgenoemde weg bereikbaar. Al enkele jaren sluit de knotgroep er met veel plezier traditioneel het winterseizoen af. In het gebied staan tientallen knotwilgen, die van hun takken ontdaan moeten worden.

Deze werkdag is voor belangstellenden een uitgelezen kans om een stap in het gebied te zetten, al moet er natuurlijk ook hard worden gewerkt. Een kop koffie met brood in de pauze, soep na afloop, een zeer boeiende werkplek in een prachtige natuurlijke omgeving en volop gezelligheid vormen de beloning voor de vele inspanningen. De vrijwilligers werken van ongeveer 09.00 tot 12.30 uur. Voor meer informatie kun je terecht bij Dick Boersma (0572-363937) en Jos Tutert (0572357907).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.