indrukwekkende filmavond in holstohus

Op vrijdag 25 april is er in het Holstohus in Olst weer een nieuwe filmavond voor jeugd en volwassenen, opnieuw georganiseerd door ‘Maatschappij tot Nut van het algemeen’. Voor de jeugd is er het spannende verhaal ‘De verloren schat van de Tempelridders’, de ouderen kunnen naar een adembenemende documentaire over onze planeet kijken.

‘De verloren schat van de Tempelridders’ gaat over de 12-jarige Katrine en haar vrienden, die ieder jaar de zomer doorbrengen op het Deense eiland Bornholm. Dit jaar verloopt het alleen niet zoals gepland. Er gebeuren allerlei rare dingen en er zijn vele vage aanwijzingen. Als de lokale priester Johannes wordt vermoord, besluiten Katrine en haar vrienden zich ermee te bemoeien. Dan begint een zoektocht die uiteindelijk naar een ongelofelijk geheim leidt. Een spannende, Nederlands ondertitelde, film van ongeveer anderhalf uur voor de jeugd vanaf 8 jaar. De film begint om 18.30 uur.

‘Earth’ is een Engelstalig uniek portret van onze planeet. De veelgeprezen makers Alastair Fothergill en David Attenborough zijn erin geslaagd een documentaire af te leveren die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven. Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet.

De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop. Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt. Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest. Earth is niet alleen de duurste natuurdocumentaire ooit gemaakt, maar misschien ook wel de meest indrukwekkende. Vrijdag wordt dit anderhalf uur durende portret uitgezonden in het Holstohus in Olst om 20.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.