in lierderholthuis kan de helft al reanimeren

In Lierderholthuis is ongeveer de helft van de volwassenen in staat om iemand te reanimeren. Dat is het belangrijkste resultaat van het succesvolle project ‘Hart voor Lierderholthuis’. Om het goede resultaat te vieren wordt op vrijdagavond 18 april een feestje gegeven in het kerkdorp.

Het project is exact een jaar geleden gestart en de resultaten worden nu door de gelijknamige werkgroep gepresenteerd. De vooraf gestelde doelen zijn ruimschoots behaald. Er zijn in het dorp vier AED-apparaten geplaatst, er is voldoende geld bijeen gebracht voor het onderhoud van de komende jaren en alle inwoners hebben informatie gehad over de actie.

Het belangrijkste resultaat is dat 89 mensen uit Lierderholthuis de beginselen van reanimeren onder de knie hebben gekregen en dat zij weten hoe een AED-apparaat werkt. Op een inwonertal van ongeveer vierhonderd inwoners, waarvan de helft volwassenen, betekent dat ongeveer vijftig procent in staat is om te reanimeren.

Om dit te vieren is er op vrijdagavond 18 april van 19.00 tot 20.00 uur in De Kerkehoek een feestelijke uitreiking van certificaten aan de cursisten. Hierbij is ook een vertegenwoordigster van de campagne ‘6 Minuten’ van de Nederlandse Hartstichting aanwezig. De projectgroep wil het projectjaar formeel afsluiten door van alle gecertificeerden vervolgens een groepsfoto te maken op het dorpsplein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.