hout en metaal vervangen beton in bruggen

De gemeente Raalte gaat de betonnen wegdekconstructies van de Enkbrug en Daggertsbrug vervangen door een constructie van metaal en hout. Dit besluit heeft het college vandaag genomen. Vorige week had de gemeente de bouwwerkzaamheden aan deze twee bruggen stil laten leggen, omdat voor de betonnen wegdekdelen een bouwvergunning afgegeven had moeten worden en deze uitvoering niet voldeed aan de monumentenvergunning.

Het gemeentebestuur: “Voor de renovatie van de vijf kanaalbruggen is een monumentenvergunning aangevraagd waarbij als uitgangspunt diende dat de functie van de bruggen bleef zoals die voor de renovatie was en waarbij de verschijningsvorm zoveel mogelijk hetzelfde bleef. De brugdekken van de Enkbrug en de Daggertsbrug moesten deels vervangen worden. Om technische redenen en vanwege duurzaamheid is daarbij gekozen voor beton. Helaas heeft de gemeente vast moeten stellen dat bij de keus voor beton niet de juiste procedure is doorlopen. Hoewel bij het ontwerp van de betonconstructies rekening gehouden is met de oorspronkelijke verschijningsvorm, zijn de gevolgen hiervan voor het monumentale karakter onderschat. Om die reden heeft het college besloten om het beton te vervangen door metaal en hout.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.