Home / archiefcentraal / hout en metaal vervangen beton in bruggen

hout en metaal vervangen beton in bruggen

De gemeente Raalte gaat de betonnen wegdekconstructies van de Enkbrug en Daggertsbrug vervangen door een constructie van metaal en hout. Dit besluit heeft het college vandaag genomen. Vorige week had de gemeente de bouwwerkzaamheden aan deze twee bruggen stil laten leggen, omdat voor de betonnen wegdekdelen een bouwvergunning afgegeven had moeten worden en deze uitvoering niet voldeed aan de monumentenvergunning.

Het gemeentebestuur: “Voor de renovatie van de vijf kanaalbruggen is een monumentenvergunning aangevraagd waarbij als uitgangspunt diende dat de functie van de bruggen bleef zoals die voor de renovatie was en waarbij de verschijningsvorm zoveel mogelijk hetzelfde bleef. De brugdekken van de Enkbrug en de Daggertsbrug moesten deels vervangen worden. Om technische redenen en vanwege duurzaamheid is daarbij gekozen voor beton. Helaas heeft de gemeente vast moeten stellen dat bij de keus voor beton niet de juiste procedure is doorlopen. Hoewel bij het ontwerp van de betonconstructies rekening gehouden is met de oorspronkelijke verschijningsvorm, zijn de gevolgen hiervan voor het monumentale karakter onderschat. Om die reden heeft het college besloten om het beton te vervangen door metaal en hout.”

Lees ook

Vriendenkring van de Hartkamp viert 40-jarig bestaan

‘Het doel is exact hetzelfde gebleven: ‘Het leven voor de bewoners zo aangenaam mogelijk maken’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.