honderd nieuwe vrijwilligers voor rohda

De belweek voor vrijwilligers van Rohda Raalte is enorm succesvol verlopen. Drie avonden bellen heeft ongeveer honderd nieuwe vrijwilligers opgeleverd. “En dan hebben we nog niet eens álle leden kunnen bellen”, aldus Tineke Hulsebos en Mariët Essink, die het belteam aanstuurden.

Met de belweek heeft Rohda Raalte de zoektocht naar vrijwilligers anders aangepakt dan gebruikelijk. Harrie Kiekebosch namens het bestuur: “De basisgedachte is dat veel meer mensen wel iets voor de club willen doen dan altijd gezegd wordt. Je moet ze alleen wel actief benaderen. Je hebt altijd die teksten van ‘mensen hebben geen tijd’ en ‘mensen doen niets voor de club’… Wij hebben het tegendeel bewezen!”

Tineke Hulsebos en Mariët Essink spreken namens de vijftien dames die de afgelopen dagen bijna alle Rohda-leden belden als ze die stelling beamen. “We kregen heel veel positieve reacties. Mensen vonden het echt leuk dat we ze belden. En veel leden willen best de handen uit de mouwen steken. De meeste op projectbasis, op afroep, of een paar keer per jaar. Maar we hebben er ook een serie scheidsrechters, leiders, trainers, schoonmakers, klusjesmannen en bestuursleden bij.”

De komende dagen worden de formulieren allemaal verwerkt, zodat er een overzichtelijk schema ontstaat van wie wat wil doen. Een aantal leden kan al snel weer een telefoontje verwachten, omdat de grote toernooien er aankomen. Anderen komen op een lijst en zullen zeker van de club horen als er werk is.

“En de ongeveer vijftig leden die nog geen telefoontje gehad hebben, die kunnen er gerust op wachten”, aldus Hulsebos en Essink, “daar zullen we de komende weken wel voor zorgen. Wie ze dan belt? Geen probleem. Het vijftienkoppige belteam heeft een hartstikke leuke week gehad. Ze hebben aangegeven daar wel vast onderdeel van te willen worden. Dat zijn naast die honderd vrijwilligers die zich aanmeldden, zo weer vijftien extra mensen erbij.” Rohda Raalte gaat de belweek ieder half jaar herhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.