grote prijs lonkt voor sallandse wegenbouw

Sallandse Wegenbouw uit Haarle dingt dit voorjaar mee naar de Koning Willem I Prijs. Dat is de nationale ondernemingsprijs die één keer per twee jaar wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting, met actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken. De stichting en de prijs zijn in 1958 in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. De prijs bestaat dus vijftig jaar en wordt voor de 25e maal uitgereikt.

Daadkracht, durf, doorzettingsvermogen en innovatie zijn de vier belangrijkste criteria waaraan een bedrijf moet voldoen om de Koning Willem I Prijs te kunnen winnen. Wel kunnen bedrijven zichzelf aanmelden om in aanmerking te komen voor deze zeer prestigieuze onderscheiding. Een speciale commissie draagt de meest speciale ondernemingen voor aan het stichtingbestuur. Die maakt op 29 mei in Den Haag de twee winnaars bekend.

Dit jaar wordt de onderscheiding voor het eerst in twee aparte categorieën uitgereikt. De Koning Willem I Stichting heeft besloten om onderscheid te maken tussen ondernemingen met minder dan 250 werknemers en bedrijven die groter zijn. De winnende ondernemingen zijn toegestaan om het vignet van de Koning Willem I Prijs met daarop het jaar van toekenning te voeren.

Sallandse Wegenbouw is geselecteerd omdat het bedrijf zeer uiteenlopende werkzaamheden levert, variërend van revitalisering, bouwrijp maken, aanleggen en optimaliseren van rioolsystemen tot het realiseren van erg complexe civieltechnische werken. Hier behoort ook het bedrijfsonderdeel Sallandse Milieutechniek, dat zich bezighoudt met bodemonderzoek, saneringen en keuring van bouwstoffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.