grootkoor overijssel geeft concert in heino

Het Grootkoor Overijssel, onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen, geeft op woensdag 16 april een voorjaarsconcert in de Nederlands Hervormde kerk in het centrum van Heino.

Solistische medewerking zal worden verleend door de Afrikaanse zanger Skhumbuzo, een geweldige zanger uit Swaziland. Tevens wordt het Grootkoor Overijssel begeleid op piano en orgel door Peter Bontje. Op het programma staan onder andere prachtige koorwerken van Mendelssohn, Bach en Bohm. Daarnaast zingt het koor samen met Skhumbuzo een aantal musicalfragmenten en Negrospirituals en Afrikaanse liederen.

Het Grootkoor Overijssel is een projectkoor en al zo’n acht jaar actief in de provincie. Momenteel zingen ruim 90 enthousiaste zangers en zangeressen in dit koor. Vanaf september heeft het koor een aantal malen gerepeteerd bij de Landstede in Raalte. Daarnaast hebben de koorleden ook thuis kunnen studeren, met behulp van een studie-cd.

Volgens de dirigent Nan van Groeningen bestaat er in Nederland grote behoefte aan zingen in een dergelijk grootkoor. Momenteel zijn er maar liefst tien grootkoren actief in Nederland. Ieder koor telt grof gezegd 75 tot 250 koorleden. “Voor al deze zanglustigen organiseren wij unieke concerten en diverse koorreizen in binnen- en buitenland”, aldus Van Groeningen. Voor meer info en het reserveren van toegangskaarten, kun je terecht op de website staging2.grootkoor.nl. Het concert begint 16 april om 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.