groot salland draait volledig op groen

Door de inkoop van zogeheten ‘groencertificaten’ levert het Waterschap Groot Salland in 2008 en 2009 een extra bijdrage aan de toepassing van duurzame energie. Groencertificaten garanderen dat de elektriciteit op een duurzame wijze is opgewekt, bijvoorbeeld door waterkracht, wind- en zonne-energie.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heet dat. Dat betekent bijvoorbeeld duurzaam inkopen. In dit geval dus inkoop van elektriciteit. Dat doet het waterschap nu op een honderd procent duurzame manier. Het vooral een kwestie van een stapje meer. Door eigen opwekking van energie met de warmtekrachtinstallaties op de rioolwaterzuiveringen wekt het waterschap al dertig procent van de eigen energiebehoefte op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.