Home / archiefcentraal / groot salland draait volledig op groen

groot salland draait volledig op groen

Door de inkoop van zogeheten ‘groencertificaten’ levert het Waterschap Groot Salland in 2008 en 2009 een extra bijdrage aan de toepassing van duurzame energie. Groencertificaten garanderen dat de elektriciteit op een duurzame wijze is opgewekt, bijvoorbeeld door waterkracht, wind- en zonne-energie.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heet dat. Dat betekent bijvoorbeeld duurzaam inkopen. In dit geval dus inkoop van elektriciteit. Dat doet het waterschap nu op een honderd procent duurzame manier. Het vooral een kwestie van een stapje meer. Door eigen opwekking van energie met de warmtekrachtinstallaties op de rioolwaterzuiveringen wekt het waterschap al dertig procent van de eigen energiebehoefte op.

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.