gouden hkz keurmerk feestelijk overhandigd

Zorggroep Raalte heeft haar gouden HKZ-keurmerk vrijdag uit handen van waarnemend burgemeester Pieter van Veen mogen ontvangen. Dit feit, samen met het eerste lustrum, werd door de zorggroep uitgebreid gevierd tijdens feesten voor de bewoners, de medewerkers en de vrijwilligers. Tegelijkertijd nam Zorggroep Raalte dit weekeinde ook nogmaals afscheid van directeur Anton Groot Koerkamp.

Een HKZ-keurmerk is een kwaliteitscertificaat van de Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling en is vergelijkbaar met een ISO-certificering in de industriële sector. Een auditteam van de Stichting Perspekt kan het certificaat opwaarderen tot gouden, zilveren of bronzen keurmerk. Een gouden keurmerk, voornamelijk gericht op de kwaliteit van de interne organisatie, wordt niet vaak gegeven. Met het keurmerk wordt eigenlijk bevestigd dat de betreffende organisatie in staat is om kwaliteit goed te kunnen managen. Het keurmerk biedt een soort van basisgarantie voor kwaliteit.

De Stichting Perspekt heeft in december gedurende drie dagen intensief onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening in alle woonzorgcentra van Zorggroep Raalte. Dat zijn Swaenewoerd en Angeli Custodes in Raalte, Stevenskamp in Heeten en Maria-Oord in Luttenberg. Alle onderdelen van de organisatie werden beoordeeld: Van het verlenen van zorg aan de bewoners tot het op orde zijn van het beheer van de gebouwen, personeelszaken, facilitaire zaken, keuken en administratie.

Anton Groot Koerkamp vertrekt per 1 mei 2008 bij Zorggroep Raalte. Tijdens de feesten van de zorggroep neemt hij van de gelegenheid gebruik om afscheid te nemen van bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Op 24 april is er van 15.00 tot 16.30 uur een afscheidsreceptie voor genodigden in het Dienstencentrum Swaenewoerd. Daarna zijn alle andere belangstellenden tot 18.00 uur in de gelegenheid om afscheid van hem te nemen. Ook is het die middag mogelijk om kennis te maken met zijn opvolger, de heer Van Kampen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.