genoeg onzekerheden over muziekkoepel

Hoewel de gemeente Raalte een subsidie van bijna zestienduizend euro heeft toegezegd voor de realisering van een nieuwe muziekkoepel in Heino, gaat het nog wel even duren voordat de koepel ook werkelijk gestalte krijgt. De toezegging van de gemeente is nodig om ook geld los te weken bij Europa en de provincie Overijssel. Dat lijkt geen probleem, maar wel zijn er nog enkele andere kanttekeningen te plaatsen bij het project.

Het bestemmingsplan van de betreffende locatie, de gemeentetuin van Heino in de Hof van Rakhorst, voorziet nog altijd in de mogelijkheid om een nieuwe muziekkoepel te bouwen. Het uiteindelijke ontwerp van Jan Stapel – de architect van de muziekkoepel – voldoet echter niet aan de toegestane hoogte van 3,5 meter zoals vermeld in het bouwvlak op de plankaart. Om de koepel toch te realiseren is er dus eerst een vrijstelling van het bestemmingsplan nodig. Dat maakt de kans op bezwaarschriften weer aanzienlijk groter.

Op het moment is het ook nog niet duidelijk hoe de Stichting Muziekkoepel Heino de exploitatie, en met name de kosten die hieruit voortvloeien, gaat regelen. Aangezien de muziekkoepel vooral gratis zal worden gebruikt door verschillende verenigingen, zullen er meer kosten zijn dan dat de koepel gaat opbrengen. De gemeente vraagt zich vooral af hoe het beheer en onderhoud geregeld gaat worden, en ziet graag de continuïteit van de muziekkoepel gegarandeerd worden.

Bewoners van de Plataan, dat vlak achter de locatie van de nieuwe muziekkoepel ligt, zijn bezorgd over de overlast dat het project met zich meebrengt. De buurtbewoners zijn bang dat de locatie een ontmoetingsplek wordt voor jongeren en dat dat tot overlast leidt. De politie heeft echter al toegezegd de toezicht te verhogen op het moment dat daar ook maar enige aanleiding toe is.

Tot slot is er nog het probleem met de limietstelling van het aantal kleinschalige evenementen. Voor dergelijke evenementen is een melding doorgaans voldoende. In het huidige evenementenbeleid is er echter geen limiet gesteld aan het aantal kleinschalige evenementen dat op een bepaalde locatie georganiseerd mag worden, ook omdat dit nog nooit tot problemen heeft geleid. Gezien de gevoeligheden in de buurt wordt overwogen om voor deze locatie speciale beleidsregels op te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.