gemeentehuis aan de ijssel kost elf miljoen

Het nieuwe gemeentehuis van Olst-Wijhe dat op de hoek van de Rijksstraatweg en de Raalterweg in Wijhe moet komen, gaat zo’n elf miljoen euro kosten. Als alles volgens plan verloopt, kan het gebouw in 2011 in gebruik worden genomen.

Met het nieuwe gemeentehuis krijgt Olst-Wijhe een gezicht aan de IJssel, de uitstraling van het dorp Wijhe wordt verbeterd en er is sprake van een goede bereikbaarheid. De raad zal het voorstel in de raadsvergadering van dinsdag 13 mei opiniërend behandelen. De publieksbalies blijven in de nieuwe situatie gehandhaafd in beide grote kernen. Voor de publieksbalie in het Holstohus in Olst verandert er niets en in Wijhe wordt de publieksbalie in het nieuwe gebouw opgenomen.

Bij het ontwerp en de realisatie van het gebouw zullen de maatregelen van het Nationaal Pakket Duurzaam bouwen minimaal als uitgangspunt dienen. Daarnaast moet het gebouw een moderne opzet en uitstraling hebben. De bouw op deze locatie geeft tevens een positieve impuls aan de uitvoering van de net vastgestelde Toekomstvisie en de Centrumvisie Wijhe. Hierin wordt aangegeven dat de Raalterweg de centrale ‘as’ voor de entree van het centrum moet worden. Ook ontstaat een positief effect op de duurzame versterking van bedrijventerrein De Enk.

Met de eigenaren van de benodigde percelen is, onder voorbehoud van instemming door de raad, voorlopige overeenstemming bereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.