geen portaal voor viaduct ganzeboomlaan

De Ganzeboomlaan in Raalte Noord blijft voorlopig zoals hij is. Dat betekent dat de gemeente geen speciaal portaal plaatst om vrachtwagenchauffeurs vroegtijdig de doorgang naar het viaduct te beletten. Wel wordt de bebording aangepast om de situatie te verbeteren.

Volgens Gemeentebelangen komt het op het moment tevaak voor dat een chauffeur te laat tot de ontdekking komt dat hij niet onder het viaduct van de N35 door kan, dus moet hij eerder worden gewaarschuwd. Maar de gemeente Raalte geeft geen gehoor aan het verzoek van GB om een speciaal en duur portaal te plaatsen.

“Het plaatsen van een portaal heeft slechts een beperkt effect”, laat de gemeente in een brief weten. “Vanaf de zijde van de rotonde is het viaduct al zichtbaar en vanaf de Mettingenlaan is het effect beperkt omdat de portaal niet vooraan de Mettingenlaan kan staan, maar pas voorbij de Oude Linderteseweg.” Dat is namelijk een doorgaande weg waar ook hoger vrachtverkeer toegang tot moet krijgen.

Tevens wijst zij erop dat er sinds 1996 pas twee geregistreerde aanrijdingen zijn geweest waarbij een vrachtwagen daadwerkelijk tegen het viaduct is gereden aan de zijde van de Ganzeboomlaan. En pas één keer was er een melding van een chauffeur die heeft geprobeerd om te keren op het gedeelte Oude Linderteseweg dat voor het viaduct ligt. Daarbij heeft hij schade aangericht aan de beplanting, maar niet aan het viaduct.

“Gezien de ernst van het probleem en het aantal ongevallen dat is gebeurd willen we volstaan met het plaatsen van fluorescerende borden”, vervolgt de gemeente. “Mocht later blijken dat dit niet afdoende is dan kan alsnog een portaal worden geplaatst zonder dat hier sprake is van kapitaalvernietiging, omdat er slechts een bord verwijderd hoeft te worden. Voor het plaatsen van bebording is de gemeente ongeveer vijfhonderd euro kwijt, een portaal kost al gauw tienduizend euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.