gb renoveer bruggen in monumentale staat

Gemeentebelangen Raalte zet in op herstel van de Enkbrug en Daggertsbrug in oude staat. De partij vraagt zich ook af of de subsidie die de gemeente krijgt voor de bruggen nu nog wel doorgaat. Dat blijkt uit vragen die GB inmiddels aan het gemeentebestuur heeft gesteld.

GB heeft niet echt de indruk dat de huidige manier van opknappen er toe leidt dat het ‘authentieke beeld van de bruggen wordt behouden en verbeterd’. En zo was het in de raad wel afgesproken: “Mét de ongeruste en zelfs verontwaardigde burgers zijn wij van mening dat de vervanging van het val door beton niet past binnen het begrip ‘behouden en verbeteren van het authentieke beeld van de bruggen’. De kanaalzone met inbegrip van de ophaalbruggen is van grote cultuurhistorische waarde en is dan ook aangewezen als een gemeentelijk monument. Een in beton uitgevoerde val is ons inziens niet passend bij die status van deze beide bruggen en ook niet nodig gezien de huidige functie voor licht verkeer.”

Vraag van GB aan het college: “Bent u voornemens om de oude, gerenoveerde, brugdelen, terug te plaatsen dan wel nieuwe brugdelen toe te passen die wel voldoen aan het begrip ‘authentiek beeld’? En ook: “Wilt u aangeven welke niet met de raad gecommuniceerde aanpassingen, die mogelijk het ‘authentieke karakter’ eveneens kunnen aantasten nog meer in het bestek zijn opgenomen?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.