Home / archiefcentraal / expositie voor meisjesschool in afghanistan

expositie voor meisjesschool in afghanistan

De Dalfser kunstenares Sylvia de Haas exposeert tijdens het kunstweekend op 3 en 4 mei in Dalfsen voor het eerst met haar nieuwe collectie. De 52-jarige heeft naar aanleiding van de militaire missie van haar zoon in Uruzgan een unieke serie schilderijen gemaakt. De negen acrylverfschilderijen bevatten in een bijzondere en abstracte stijl, diverse onderwerpen gericht op zowel het militaire als het dagelijkse leven in Afghanistan.

Sylvia de Haas volgde workshops, lessen en masterclasses bij verschillende kunstenaars. Zelf was zij werkzaam als kunsttherapeut, gaf ze dansexpressie en werkte zij in de communicatie. In het verleden reisde ze circa anderhalf jaar rond in onder meer West-Pakistan. “De onderwerpen voor deze expositie kwamen vanzelf”, stelt De Haas. “Ik heb geprobeerd sterke gevoelens op het doek te zetten. Vele mensen zullen daar vanzelf dingen in herkennen.”

Met haar kunstcollectie wil De Haas geld inzamelen voor de wederopbouw in het oorlogsgebied. De opbrengsten van haar expositie zullen bijdragen aan de bouw van een meisjesschool in Afghanistan. De Haas heeft zich aangesloten bij de actie van de ouders van de vorig jaar bij een zelfmoordactie omgekomen militair Timo Smeehuijzen via Save the Children. Bij deze aanslag kwamen ook negen Afghaanse kinderen om.

De expositie is op 3 en 4 mei van 10.00 tot 17.00 uur in De Vistrap, Broekhuizen 2 in Ankum/Dalfsen. ´s Middags brengen muzikanten uit het land zelf Afghaanse muziek (met tabla) ten gehore. Ook zijn er enkele voorwerpen uit Afghanistan te bezichtigen. Tijdens het kunstweekeinde zijn ansichtkaarten te koop van deze schilderijen. Kijk voor meer informatie ook eens op www.sylviadehaas.com.

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.