expositie beninstrunk origineel geopend

Het bleef bij de opening van de tentoonstelling ‘BeninStrunk’ van kunstenaar Benne Solinger niet bij de woorden: ‘Ik verklaar deze tentoonstelling voor geopend’. Waarnemend burgemeester Pieter van Veen en Benne Solinger pakten er verf en een leeg vel bij, smeerden hun handen in en plaatsten een handdruk op het witte doek.

Zo was er vanmiddag in boerderij Strunk in Raalte een feestelijk opening. Alvorens dit gebeurde had Van Veen lovende woorden over voor Solinger: “Wat hier te zien is, is kunst met een grote K.”

Benne Solinger hoorde het allemaal met plezier aan. Toen hij zelf het woord nam sneed hij ook een mindere periode in zijn leven aan. “Ik heb kanker gehad. De artsen waren er zelfs al vrij zeker van dat ik dood ging”, vertelde de kunstenaar ietwat geëmotioneerd. “In het ziekenhuis ontving ik een kaart en die raakte me erg diep. Ik heb er vervolgens een schilderij van gemaakt.”

Deze en vele andere schilderijen zijn ieder weekend tussen 14.00 en 17.00 uur te zien in boerderij Strunk aan de Deventerstraat 64 in Raalte. Overigens zijn er ook beelden te zien. De entree is één euro. Wil je speciaal door Benne rondgeleid worden, dan kun je bellen naar 06-41707736. De expositie loopt nog tot eind juni.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.