elshof haalt ek hovercraft naar elshoffeest

De organisatie van ’t Elshoffeest is er in geslaagd het ‘Europees Kampioenschap Hovercraft’ naar Elshof te halen. Met dit EK zet Elshof zich behoorlijk op de Europese kaart, want het is inmiddels 22 jaar geleden dat het EK Hovercraft in Nederland is gehouden.

Toeschouwers krijgen zowel op zaterdag 14 als op zondag 15 juni een spectaculair schouwspel te zien: Formule 1 over water en gras. Het EK Hovercraft is een evenement met deelnemers uit Duitsland, Zweden, Frankrijk, België, Nederland, Italië, Slowakije, Oostenrijk en Engeland. Het kampioenschap bestaat uit enkele raceweekenden per jaar, waarvan het eerste plaats heeft in mei in het Duitse Freiburg. Het tweede wedstrijdweekend is dus tijdens het Elshoffeest.

De kampioenschappen beginnen zaterdag 14 juni eerst met de trainingen. Daarna volgen er voor elke formule twee heats van ongeveer tien minuten. De rondetijden zijn bepalend voor het aantal ronden en kan per formule verschillen. Op zondag volgt weer een korte training en daarna ongeveer hetzelfde verhaal als op zaterdag, met het verschil dat de F1 niet twee maar drie keer start. Deelnemers uit de verschillende landen strijden om de snelste tijd en dit zal absoluut voor spektakel zorgen.

Ander nieuwtje is de komst van Radio NL Zomertoer die tijdens het feest op zondag 15 juni een rechtstreekse uitzending verzorgt vanaf de Elshof, met live optredens van minimaal twaalf artiesten. Kijk voor meer informatie op staging2.elshoffeest.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.