eerste asfaltlaag op zuidwijklaan is gelegd

Het resterende deel van de Burgemeester Zuidwijklaan in Raalte Noord is bijna klaar. Vandaag is er begonnen met het rollen van het asfalt, en zoals op de foto’s te zien is schiet dat al mooi op. De firma Timmerhuis-Oude Wolbers gaat de gestelde termijn van 147 werkbare dagen, die tellen sinds het moment dat het bestek gereed was op 27 november, dus makkelijk halen.

Zowel de gemeente Raalte als de firma Timmerhuis heeft veel baat bij een snelle oplevering van het restant van de Zuidwijklaan. Op het moment dat die weg er helemaal ligt heeft Raalte Noord er een nieuwe ontsluitingsroute bij, en kan de Twentse aannemer makkelijker bouwen in dat gebied. Het bouwbedrijf is namelijk ook grondeigenaar in het gebied Sallandse Poort Oost, en daar staat woningbouw gepland.

Dat het rollen van het asfalt snel gaat, bevestigen ook meerdere bouwvakkers ter plaatse. “Van dit spul leggen we ongeveer een meter per tien minuten. En we zijn op dit moment al met de tweede laag bezig.” Er wordt bij wegtoepassingen namelijk onderscheid gemaakt tussen onder-, tussen- en toplagen. De onderlagen verzorgen de krachtoverdracht op de ondergrond. De toplaag heeft als belangrijkste functie het leveren van de juiste rij-eigenschappen, zoals vlakheid, stroefheid, zichtbaarheid en waterafvoer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.