Home / archiefcentraal / de tippe een week later open dan gepland

de tippe een week later open dan gepland

Openluchtzwembad De Tippe gaat een week later open dan aanvankelijk gepland. Het Heinose buitenbad zou op zondag 27 april al open gaan voor publiek, maar door vertragingen van de werkzaamheden rond het coaten van het bad wordt dit met een week uitgesteld.

Die vertraging is met name opgelopen door de slechte weersomstandigheden in de voorbije periode. “Vanaf februari was het erg wisselvallig en voor het coaten waren minimaal vier droge dagen achter elkaar nodig”, zo meldt de gemeente Raalte op haar website. “Half april is besloten tenten over het bad te plaatsen, maar de droogtijd van de kitranden nam door de koude nachten weer extra tijd in beslag.”

Op z’n vroegst kunnen de baden nu vanaf woensdag 23 april gevuld worden met water. Dan vergt het nog enige tijd voordat het water op kwaliteit en temperatuur is gekomen. Vandaar dat is besloten om de buitenbaden een week later dan gepland open te stellen. Geluk bij een ongeluk is dat de weervoorspellingen in de eerste week van de meivakantie niet geweldig zijn, dus dat is misschien voor de zwemlustigen een schrale troost. De Tippe gaat nu open op zondag 4 mei om 13.00 uur.

Lees ook

ProWork Salland Open bij TC Mariënheem

MARIËNHEEM – Tennis Club Mariënheem houdt dit jaar van maandag 6 tot en met zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.