de melodies maakt haar wensen kenbaar

Tijdens een drukbezocht concert van De Melodies in het activiteitencentrum van Zozijn in Raalte heeft wethouder Roger de Groot gisteravond het manifest ‘Wat is er nodig om mee te doen?’ ontvangen uit handen van één van de orkestleden. Het manifest werd eerder via een bustoer door Salland al in andere gemeenten overhandigd aan dienstdoende wethouders.

De Melodies is een orkest dat bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. Na het concert vertelden enkele leden aan het publiek en de wethouder waarom het manifest zo belangrijk is. In het dagelijkse leven lopen deze mensen namelijk regelmatig tegen grote en kleine problemen aan. Dat kunnen problemen zijn met het openbaar vervoer, met het zoeken naar werk op de sociale werkplaats of in privé-sfeer. Het functioneren in de maatschappij wordt door die problemen steeds moeilijker voor deze doelgroep.

In het aangeboden manifest wordt verwoord hoe gemeenten en instellingen met simpele middelen en vaak tegen lage kosten er voor kunnen zorgen dat één en ander wat makkelijker wordt voor mensen met een verstandelijke beperking. Wethouder de Groot benadrukte na afloop dat ook de gemeente Raalte graag wil dat iedereen in de maatschappij mee kan doen. Hij was dan ook blij met het manifest. Behalve het manifest ontving hij ook een groot bord waarop de orkestleden zelf hun wensen hadden geschreven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.