de kort vol onbegrip over extra krediet

Raaltenaar Hans de Kort heeft met grote verbazing vastgesteld dat een raadsmeerderheid heeft ingestemd met het vervangen van de illegaal aangebrachte vaste betonnen brugdekken, bij de Enkbrug en Daggertsbrug, door vaste stalen brugdekken. “In feite dus het vervangen van de ene farce door de andere”, aldus De Kort in een nieuwe brief, die hij vandaag naar het college en alle raadsleden heeft gestuurd.

De Kort: “Deze raadsmeerderheid heeft zelfs een krediet van 120.000 euro ter beschikking gesteld. B&W hebben dit krediet gevoteerd, alvorens hierover een inhoudelijk debat heeft plaats gevonden. De omgekeerde wereld zogezegd. Het argument hiervoor was: ‘Om het werk alsnog tijdig afgerond te hebben’. Een merkwaardig argument lijkt mij, want voor zover mijn kennis strekt, zullen ook voor de nieuwe constructies bouwvergunningen moeten worden aangevraagd. Het betreft immers essentiële aanpassingen van de constructies. En of u die nu in beton, hout, staal, of anderszins uitvoert, doet er dan niet toe.”

In de brief (klik hier voor de volledige versie) sluit De Kort met de volgende woorden af: “Ik ga voor volledige restauratie. Als u het daarmee niet eens bent en wilt blijven volharden in een farce, laat dan de betonnen brugdekken liggen en maak ze af. Dat spaart ons inwoners heel veel geld en onze gemeente zet zich aldus niet voor de zoveelste keer te kijk. Wellicht kan alsdan, in het kader van de kunst bijvoorbeeld, door kunstenaars nog iets interessants van deze objecten worden gemaakt. In dat geval vernachelt u de boel ten minste niet. Bovendien: Aan kunstobjecten ontbreekt het in Raalte te allen male.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.