Home / archiefcentraal / de kort hoopt op een diepgaand onderzoek

de kort hoopt op een diepgaand onderzoek

In het kader van de bruggensoap heeft Raaltenaar Hans de Kort nog maar eens een open brief gestuurd naar de gemeenteraad. “Ik hoop hiermee onder meer te bereiken dat de raad nu eindelijk eens toepassing geeft aan het duale systeem. Ik hoop tevens te bereiken dat onze volksvertegenwoordigers nu eindelijk eens ‘ballen’ tonen en zich niet meer gedwee door het college om de tuin laat leiden.”

In de brief komt De Kort met nieuwe informatie ‘uit zeer betrouwbare bron’. “Mij lijkt deze informatie voldoende reden voor het instellen van een diepgaand onderzoek door de gemeenteraad, waarbij personen, zo nodig onder ede, kunnen worden gehoord. Er is tot nu toe immers al veel te veel onwaarheid gesproken en daar bovenop is er te veel sprake geweest van desinformatie. Dit gaat om méér dan alleen de bruggen. Het gaat om: Hoe je met elkaar omgaat. Mijns inziens kunnen raadsleden niet functioneren als hen wezenlijke informatie, zoals hier het geval lijkt, wordt onthouden. Nog los van de onwaarheden”, aldus De Kort, die het raadsdebat over de bruggenkwestie met veel belangstelling tegemoet ziet.

Klik hier voor de gehele brief van Hans de Kort aan de raad.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.