dalfsen krijgt windmolens in tolhuislanden

Er komen definitief windmolens in de gemeente Dalfsen, zo heeft de gemeenteraad op maandagavond bepaald. De windturbines komen in het gebied Tolhuislanden te staan, maar voorafgaande aan de raadsvergadering was dat nog lang niet zeker. Maar ook nu ziet het er naar uit dat de beslissing nog een staartje krijgt, aangezien Gemeentebelangen fel tegenstander is en gedreigd heeft met een gang naar de bestuursrechter.

Naast Gemeentebelangen denkt ook de VVD er over na om de hele procedure rondom de besluitvorming aan de rechter voor te leggen. Volgens beide partijen zijn er in deze besluitvorming meerdere fouten gemaakt. Burgemeester Leo Elfers is echter niet van plan om de uitkomst daarvan af te wachten en is vastberaden om al snel met de realisatie van de windmolens verder te gaan.

Dat de windmolens uiteindelijk in Tolhuislanden komen te staan en niet in Dalfserveld lijkt te komen door enkele bezwaarschriften. Hoewel het Dalfser college zelf een lichte voorkeur had voor het Dalfserveld, kwam juist uit dat gebied veel protest. De meeste raadsleden voelden meer voor Tolhuislanden. Uiteindelijk is dus besloten om voor die locatie te kiezen, in Nieuwleusen-West.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.